Zeehonden op Nederlandse kust

25 feb 2005 – Afgelopen dagen zijn er aan de Nederlandse kust weer enkele zeehonden gevonden.
Op woensdagmiddag, 23 februari 2005 omstreeks 17.00 uur werd door wandelaars gemeld aan de dierenambulance V.P.G.O. te Spijkenisse dat er een dode zeehond lag op het strand nabij de buitenhaven van Stellendam. Met medewerking van Rijkswaterstaat dienstkring Haringvliet is de zeehond veiliggesteld. Op donderdag, 24 februari heeft de E.H.B.Z. Pieterburen regio Zuidwest het kadaver opgehaald. Het bleek te gaan om een volwassen grijze zeehond van het vrouwelijk geslacht. Het kadaver was in staat van ontbinding en afgevoerd naar de destructie.

Op vrijdagmiddag, 25 februari 2005 werd gemeld via de meldkamer van de politie Rotterdam Rijnmond dat er een dode zeehond zou liggen op het strand van Ouddorp. De meldster deelde voorst mede dat deze zeehond was gemerkt met nummer 078 oranje plaatje. Bij aankomst van de E.H.B.Z. Pieterburen regio Zuidwest bleek dat het merkteken uit de achterflap was verwijderd door onbekende personen. Helaas kan nu het instituut wat de zeehond in handen heeft gehad niet meer geïnformeerd worden over het hoe en wat en derhalve is het kadaver nu afgevoerd naar de destructie.