Bruinvissen gestrand in het weekeinde van 21 februari

Het afgelopen weekend zijn er weer dode bruinvissen aangespoeld op de Nederlandse en Belgische kust. Het ging hierbij om 4 exemplaren. De E.H.B.Z. Pieterburen heeft de kadavers geruimd op de Nederlandse kust.Er was een dode bruinvis aangespoeld op het Duindamseslag nabij Noordwijk thv. Afrit 28. Het kadaver was niet meer te herkennen met betrekking tot een vrouwtje of een mannetje. Het kadaver had een totale lengte van 1.50 meter.

In de monding van de Oosterschelde spoelden ook twee kadavers aan van dode bruinvissen. Op het strand van Burgh spoelde een dode bruinvis aan. Het betrof hier een exemplaar met een lengte van 1.50 meter. Hier was vaag te zien dat het vermoedelijk een mannetje betrof. Het kadaver spoelde aan tussen de punt en de Oosterscheldekering.

Op het strand van Oranjezon, (Vrouwenpolder) tussen strandpaviljoen Neptunes en Aquarius spoelde rond dezelfde tijd ook nog een kadaver aan van een dode bruinvis. Het betrof hier een jong mannetje met een lengte van 1.20 meter.

Naast het Oost-staketsel te Nieuwpoort op een laag Amerikaanse zwaarscheden van zeker 40 cm dik, een aangespoelde bruinvis (lengte +/-1 m.)
Het dier was nog in goede staat, enkel de mondhoeken en het spuitgat waren aangepikt.

Alle kadavers zijn afgevoerd naar de destructie mbt. de Nederlandse exemplaren