Grijze zeehond Noordwijk

Noordwijk, 2 feb 2005 – Vanmiddag werd door wandelaars gemeld dat er een jonge zeehond op het strand bij strandovergang 22. De E.H.B.Z. Noordwijk is ter plaatse gegaan en trof een jonge grijze zeehond aan.

Er was nog een zeehond gevonden bij Terheijden en bij Bloemendaal,. Beide zeehonden zijn ook overgebracht naar Pieterburen.
Woensdag middag 2-2-2005 rond half 5 kreeg EHBZ Noordwijk een melding van een zeehondje. Het beestje lag bij afrit 22 paal 79.000. Het bleek een vrouwtje van 5 a 6 weken oud. Ze had wat wondjes aan haar achterflappen, haar neusje lag een beetje open en ze ademde heel zwaar dus ze had waarschijnlijk ook longwormen. We hebben haar meteen overgebracht naar zeehondencreche in Pieterburen.

Met vriendelijke groet,
EHBZ/NRB
Kees Kooimans en Wendy Hazenoot

Fotoverslag (E.H.B.Z. Noordwijk)