Zeehonden in zee is normaal !

Naar aanleiding van de televisiebeelden van een rustig zwemmende zeehond aan het staketsel van Nieuwpoort, wordt Sea Life overspoeld met oproepen.Patty Delanghe – PR : ” Ja, onze telefoon wordt bij momenten overbelast van mensen die gewoon willen melden dat er een zeehond in zee zit. Het is natuurlijk fantastisch dat mensen opmerkzaam zijn, maar een zwemmende zeehond is perfect normaal en tevens een heel goed teken. Deze soort zeehond heeft al altijd aan onze kust geleefd, maar was de laatste 20 jaar bijna verdwenen. Nu gaat het met de populatie echt wel beter en zullen we steeds vaker zeehonden opmerken in onze Noordzee. Natuurlijk zal het een tijdje duren vooraleer het grote publiek daar mee vertrouwd is. We raden de mensen om de zeehond te observeren en er gewoon van te genieten!”

Sea Life vangt enkel zieke zeehonden op, die worden altijd uitgeput op het strand of in de duinen aangetroffen. Als wandelaars zo’n dier vinden, dan staat Sea Life binnen de kortst mogelijke tijd ter plaatse. Na een herstelperiode van een drietal maanden worden ze vrijgelaten in de Westerschelde. Een zeehond kan flinke afstanden per dag afleggen, dus is het niet abnormaal dat we er af en toe eentje in de Noordzee tegenkomen.