Honderdste in Sea Life Blankenberge opgevangen zeehondje aan de beterhand

De zeehondenkliniek van het Sea Life Marine Park in Blankenberge heeft zondag 1 februari 2004 haar honderdste zeehondje opgevangen.
Het diertje, een grijs vrouwtje van ongeveer vier maanden oud, spoelde aan op het strand van Knokke.

Het diertje weegt amper twintig kilogram en is sterk verzwakt. Naast diverse pikwonden door aanvallen van meeuwen heeft het dier ook een longontsteking en wormen.

De verzorgers houden het dier in quarantaine.Het zeehondenopvangcentrum in Blankenberge opende in het voorjaar van 1998. Voor het ontstaan van het centrum werden alle zeehondjes die aanspoelden op het Vlaamse strand naar het Nederlandse Pieterburen overgebracht.
De lange trip was vaak extra uitputtend voor de verzwakte zoogdiertjes.
Nu worden in Blankenberge alle zeehondjes opgevangen die aanspoelen tussen de Westerschelde in Nederland en de monding van de Seine in Frankrijk.

Het opvangcentrum in Blankenberge bestaat uit diverse ruimten en een buitenbad om de dieren in quarantaine op te vangen. In het Sea Life Center wonen vier residentiële zeehonden. De dieren die verzwakt worden binnengebracht, worden strikt van hen gescheiden gehouden. Als ze voldoende versterkt zijn, worden ze in de Westerschelde in Nederland of in de Baai van Heist naast Zeebrugge terug vrijgelaten.