Bruinvis gestrand Maasvlakte Slufter

Maasvlakte, 19 jan 2005 – Hedenmorgen 19-01-05 omstreeks 11.15 uur werd door wandelaars een gestrande levende bruinvis gevonden. Zij waarschuwden direct de havenpolitie van Rotterdam. Deze gingen polshoogte nemen doch konden het dier niet direct vinden. De cameraman van TV Radio Rijnmond vond het onfortuinlijke diertje wel.
De politie ging vervolgens e.h.b.z. doen in afwachting van de komst van de EHBZ -Zuidwest en Dolfinarium Harderwijk.

De bruinvis woog ongeveer 20 kg. Zij was ongeveer 1 jaar oud en zij kreeg de naam Wesley vernoemd naar de cameraman. In afwachting van de komst van de mensen van Harderwijk kon de bruinvis tijdelijk te gast zijn bij het districtskantoor van GZH te Brielle. De bruinvis werd vervolgens overgebracht naar het Dolfinarium te Harderwijk

>> Fotoverslag (Wil van Balen, Hellevoetsluis)