jonge zeehonden de Westerschelde in

Vijf jonge zeehonden van enkele maanden oud worden vrijdagmorgen 14 januari 2005 in de Westerschelde losgelaten. De dieren zijn tussen 16 september en 19 oktober op het strand aangespoeld, vier er van aan de Belgische kust en eentje in Calais. Bij hun aankomst in Sea Life waren ze allemaal op het einde van hun krachten door ondervoeding en ziektes.In de quarantaine van Sea Life worden de dieren opgevangen en verzorgd tot ze 20 kg wegen. Vervolgens mogen ze naar het buitenbad waar ze aansterken tot minimumgewicht van 35kg. Eens ze op dit streefgewicht zitten krijgen de dieren zo snel mogelijk weer de vrijheid.

Steve Vervaecke – Display Supervisor : “Het slechte weer van afgelopen weken vormt de grootste oorzaak van het vroegtijdig stranden van de pups. Pups geraken hierdoor uit hun koers en verliezen daardoor sneller hun moeder uit het oog. Alle pups vertonen symptomen van ondervoeding wat duidt op een tekort aan voedsel in de Noordzee.”

De drie vrouwtjes Almera, Brenda, en Ambroisie en twee mannetjes Joy en Noah worden gelost in de Westerschelde, waar reeds tientallen jonge zeehonden door Sea Life zijn vrijgelaten.

Sinds juni ’98 komt het aantal opgevangen zeehonden in Sea Life op 125.
Na deze vrijlating verblijven nog 7 grijze zeehonden in Sea Life, die op hun beurt op krachten moeten komen. In maart/april zullen opnieuw in prima conditie zijn.

bron: SeaLife Blankenberge