Grijze zeehonden aan Brouwersdam

Brouwersdam, 14 jan 2005 – Op woensdag, 12 januari werd een grijze zeehond gevonden door omstanders op de Brouwersdam. Deze zeehond is via de Dierenambulance V.P.G.O. overgebracht naar de wisselplaats te Laren.Op vrijdag, 14 januari 2005 was het weer raak. Vanmorgen omstreeks 12.00 uur liep een vakantiegangster haar honden uit te laten op het strand Flaauwerwerk te Ouddorp, tussen paal 10 en paal 9. Op een gegeven moment bleef een van haar honden staan en apporteerde een levende zeehond. De Golden Retriever attendeerde zijn baasje op het feit dat er iets aan de hand was. Ze ging kijken en zag dat er een jonge zeehond lag. Ze belde direct de Zeehondencreche waarna deze weer de EHBZ waarschuwde. Nadat de EHBZ ter plaatse kwam bleek het te gaan om een jonge grijze zeehond van ongeveer 6 weken oud. Het dier had diverse verwondingen op zijn lichaam zitten. Nadat de eerste zorg was gegeven is de zeehond via de V.P.G.O. overgebrachjt naar Laren. Aldaar werd de zeehond overgedragen aan het personeel van de zeehondencreche. Bij binnenkomst in de creche bleek de zeehond 20.3 kg te wegen en kreeg de naam ROBBY.

Fotoverslag