1e Bruinvis 2005 in de Zuidwest Delta

Neeltje Jans, 8 jan 2005 – Op 8 januari 2005 omstreeks 13.00 uur ging de telefoon wederom. Er was een bruinvis aangespoeld.
Op het voormalige werkeiland en het huidige natuurgebied Neeltje Jans was in een van de havens (plaatselijk de Mattenhaven) nabij de slufter het kadaver aangetroffen van een dode bruinvis. Het is vermoedelijk een van de bruinvissen die thuis horen in de Oosterschelde.
Door de E.H.B.Z. is het kadaver opgehaald. Het bleek dat het dier sterk vermagerd was. Bij controle bleek dat het een mannetje was met een lengte van 1.42 m. Dus een volwassen exemplaar.
Het dier woog niet meer dan 25 kg. Door de vogels was het kadaver redelijk ver aangevreten. Het kadaver is afgevoerd. Door Gerard Troost, welke een van de personen was, die het kadaver had gevonden, is een foto gemaakt.

Foto Gerard Troost