Diverse meldingen kerstdagen

Op 1e en 2e kerstdag werden zowel levende als dode zeezoogdieren aangetroffen.DOMBURG: Op 1e kerstdag, 25-12-04 omstreeks 09.00 u werd op het badstrand van Domburg een kleine grijze zeehond gemeld. Bij aankomst van de EHBZ koos het zeehondje het ruime sop. Met de stroming werd de kleine zeehond richting Oosterscheldekering gestuwd.

OOSTVOORNE: Ook op 1e kerstdag maar dan omstreeks 13.00 u werd een dode zeehond gemeld op het uiterste puntje van de Maasvlakte. De EHBZ / VPGO was onderweg toen er een telefoontje binnenkwam dat de zeehond met de stroming was meegenomen.

NOORDWIJK: Op 2e kerstdag omstreeks 15.00 u werd bij Duindamseslag nabij paal 77.750 en 77.500 een dode bruinvis gemeld. Het betrof een kleine jonge bruinvis met een lengte van 76 cm zonder kop te zijn. Het kadaver is afgevoerd naar de destructie.

ST. ANNALAND: Op 2e kerstdag 26-12-04 omstreeks 15.30 uur werd een gewonde jonge zeehond aangetroffen aan de voet van de Zeedijk te St. Annaland op het eiland Tholen. Door de EHBZ is de jonge grijze zeehond opgehaald. Het dier was gewond aan de achterflap en had ontstoken ogen. De zeehond is overgebracht naar de zeehondencreche Pieterburen