Opgeviste zeehond door ARM 4

Vlissingen, 9 dec 2004 – Op donderdag, 9 december 2004 omstreeks 08.00 uur was de ARM 4 aan het vissen toen zij een jonge zeehond in de netten kreeg.

De ARM 4 heeft als thuishaven Vlissingen en was bezig met zijn werk op volle zee, om de visvangst binnen te halen toen zij de zeehond aantroffen op het dek. Ze hadden de netten binnengehaald en zagen dat ze wel een bijzondere bijvangst hadden. In de netten op het dek, lag tussen de vis een kleine zeehond. De zeehond was een beetje suf doch werd door de bemanning direct opgepakt en in een aparte bak gelegd. Vervolgens belden ze direct met de zeehondencreche in Pieterburen. Door de creche werden de mensen in Zeeland gewaarschuwd en omstreeks 17.00 uur meerde de ARM 4 (Jozina) af met aan boord de ongelukkige zeehond. Na een korte inspectie werd de zeehond op transport gezet richting Pieterburen.

In de tussentijd kwam er een tweede melding binnen van een gevonden zeehond bij Terheijde bij Den Haag. Vanaf Rotterdam zijn beide zeehonden met Dierenambulance de Wijs uit Den Haag overgebracht naar Pieterburen

Laatste info 101204 19.00 u: Het betreft een gewone zeehond, Zij woog 27,5 kg bij binnenkomst en was zeer alert. Ze gaat heten “LIEKE”.

Fotoverslag