3e stranding van witsnuitdolfijn op enkele dagen tijd

Schouwen- Duiveland, 22 nov 2004 – Op 22 november 2004 omstreeks 13.30 uur ging wederom de telefoon van de EHBZ – Zuidwest. Door personeel van de gemeente Schouwen-Duiveland was op het Verklikkerstrand thv. de vuurtoren een dode dolfijn aangetroffen. Het dier was rond de 2 meter. Na enige tijd was de E.H.B.Z ter plaatse.Het bleek te gaan om een volwassen Witsnuitdolfijn met een lengte van 2.42 meter. Het bleek een vrouwtje te zijn wat nog niet oud was. Het is de derde dolfijn binnen 8 dagen die strand in de Zuid-west Delta. Het kadaver is overgebracht naar Naturalis te Leiden.

Het is wel opmerkelijk dat de laatste jaren de meeste dolfijnen stranden in het gebied tussen Schouwen-Duiveland en Goerree

Overzichtskaart van strandingen van levende en dode dolfijnen sinds sept. 1993 tot 23 – 11 – 2004