Gestreepte dolfijn aan Brouwersdam


Brouwersdam, 14 nov 2004 – In de loop van de namiddag van 14 nov 2004 werd via 112 gemeld dat er een tuimelaar zou zijn gestrand op de Brouwersdam.
Nadat de melding was binnengekomen via de 112 centrale werd de E.H.B.Z. zuid-west onmiddelijk gewaarschuwd. Binnen een half uur stonden de eerste mensen van de EHBZ – zuidwest de vinders te helpen. Ondertussen waren de mensen van het opvangcentrum Dolfinarium Harderwijk gewaarschuwd en zij waren reeds onderweg.

Zodra de auto van de EHBZ was gearriveerd met de dolfijnenkist kon de dolfijn van het strand gehaald worden. Nadat het dier goed bekeken was, bleek het te gaan om een gestreepte dolfijn. Het betrof een mannetje en had een lengte van 1.68 meter. De dolfijn kreeg de naam INDRA.

Laatste info is dat de gestreepte dolfijn onder begeleiding zwemt in het opvangcentrum te Harderwijk.

Fotoverslag