Groep Bruinvissen in de Oosterschelde

Zierikzee, 29 okt 2004 – Door de fam. v.d. Broek werd een waarneming gedaan van tenminste 9 bruinvissen in de OosterscheldeNog een laatste keer zijn wij er met ons gezin en de zeilboot op uitgetrokken. Op vrijdag 29.10.2004 voeren wij aan het eind van de middag van Burghsluis richting van Zierikzee, waar wij vervolgens zouden overnachten. Om ca. 17:20 uur sprong mijn zoon plotseling op omdat hij dacht dat hij een Dolfijn had gezien. Nadat wij stil waren gaan liggen bleek al snel dat het niet om één dolfijn ging maar om een grote groep bruinvissen, die vanuit de monding vlak voor de ingang naar Zierikzee, richting de Oosterscheldekering (Neeltje Jans) zwommen. En telling die wij hebben gehouden leverde het resultaat op van 9 bruinvissen. Veelal alleen of twee aan twee zwemmend. De volgende dag 30.10.2004 zijn wij om ca. 12:00 uur uit Zierikzee vertrokken en ook toen hebben wij op de zelfde plaats weer 4 bruinvissen gezien.