Zeven zeehonden tegelijk terug naar de Westerschelde

Blankenberge, 1 okt 2004 – Vrijdag 1 oktober 2004 worden zeven gewone zeehonden in de Westerschelde vrijgelaten.
Deze jonge pups spoelden tijdens de zomermaanden aan op de stranden van de Belgische en Noordfranse kust. Ze werden opgevangen in het Sea Life Marine Park Blankenberge. Met hun streefgewicht van 35kg kunnen ze nu het vrije leven weer aan.Daantje, Rickse, Ben, Jutta, Jarro, Theo en Nona zijn zeven gewone zeehondjes die amper enkele weken oud waren en toen ze in Sea Life werden opgenomen. De zomermaanden zijn traditioneel drukke maanden voor de zeehondenopvang omdat de jonge pups hun moeder verlaten na enkele weken zogen en dan vaak ziek worden en uitgeput geraken.
Dankzij de intense zorgen van het Sea Life Rescue Team zijn deze jonge dieren opnieuw klaar voor het ‘wilde’ leven en kunnen ze hun soortgenoten vervoegen die reeds in de Westerschelde leven.

Steve Vervaecke, Display Supervisor: ” Dit jaar is voor ons het drukste jaar ooit geweest. Reeds 21 zeehonden hebben we in quarantaine gehad en het jaar is nog niet ten einde, normaal komen er daar nog eens een vijftal bij tegen Kerstmis.”

Sinds de opening van het zeehondenopvangcentrum in 1998 werden er al 116 zeehondjes opgevangen.