Recordaantal zeehonden aan Zimmermangeul (Westerschelde)

Bath-Rilland, 29 aug 2004 – Zondag 29 augustus 2004 kregen we de melding van de waarneming van maar liefst 25 zeehonden aan de Zimmermangeul in de Westerschelde. Dit is een absoluut record voor dit gebied.Op zondag 29 augustus trokken Carlos da Cunha en Nicky Caplin naar een uitgelezen ‘whale-spotting’-plek aan de Westerschelde, aan de Belgisch-Nederlandse grens.
Ter hoogte van de Zimmermangeul – even voorbij het Nederlandse Bath – troffen ze een prachtig schouwspel op de platen.

Het was laagtij en de platen lagen blank. De plaat waar we ruim een week voordien 18 dieren hadden aangetroffen, was echter leeg… Toen zagen we op een zuidelijker plaat beweging. De zeehonden wentelden er zich in de nazomerzon of schuifelden rond op de zandbank, sommigen lagen te rusten aan de oever… een schitterend beeld!” aldus Nicky.

En deze keer telde de groep wel 25 dieren. Door de telescoop was duidelijk te zien dat er zich ook jongen tussen de zeehonden bevonden. Die zwommen graag wat af en aan.

Ongetwijfeld komen we hier vaker kijken, dit is immers een heel bijzonder gebeuren… We trachten steeds foto’s te maken en houden jullie uiteraard op de hoogte van de aantallen die we zien.” besluit Nicky.28