Potvis aangespoeld op Vlieland

Vlieland, 26 juni 2004 – `Dit kan niet waar zijn` dat waren de eerste woorden van M. Nijman, nadat hij vanmorgen werd gebeld door W. Stel dat er weer vijftien meter lange walvis was aangespoeld bij pad van 20 op het Vlielander strand. Het zoogdier heeft waarschijnlijk twee a drie weken dood in de Noordzee rondgedobberd.
‘Dit kan niet waar zijn` dat waren de eerste woorden van M. Nijman, nadat hij vanmorgen werd gebeld door W. Stel dat er weer vijftien meter lange walvis was aangespoeld bij pad van 20 op het Vlielander strand. Het zoogdier heeft waarschijnlijk twee a drie weken dood in de Noordzee rondgedobberd.

Na gisteren het verdriet te hebben weggedronken van de Bultrug die was aangespoeld, en naar Texel is gegaan, was hij vandaag weer helemaal in zijn nopjes. Deze moet zeker behouden worden voor Vlieland. Zelfs de conservator (die nog op Vlieland was en met de boot zou vertrekken) werd van zijn bed gelicht. Het is dan ook te hopen dat Vlieland dit keer wel alles zal doen om zoiets unieks te behouden voor het eiland.

>> Fotoverslag