bruinvissen Ingrid en Ramon terug in het vrije sop

Harderwijk, 16 jun 2004 – Het Opvangteam van Dolfinarium Harderwijk heeft op dinsdag 15 juni jl. twee bruinvissen teruggezet in de Noordzee. Het gaat om de vrouwelijke bruinvis Ingrid en het mannetje Ramon. Bruinvis Ingrid is tussen de 8 en 10 maanden oud en strandde op 6 maart jl. in Oostvoorne. Ingrid bleek darmproblemen te hebben. Zij is hiervoor behandeld en al snel knapte ze op.

Op 6 april jl. strandde bruinvis Ramon ook bij Oostvoorne en is van dezelfde leeftijd als Ingrid. Ramon was verzwakt en had uitdrogingsverschijnselen. Kort na zijn aankomst in het Dolfinarium kon Ramon weer zelfstandig zwemmen en ging al snel per dag goed vooruit.

Ingrid en Ramon zijn volledig hersteld en ze hebben weer voldoende conditie opgedaan. Ze hebben bewezen weer goed in staat te zijn om zelfstandig vis te vangen en ze waren klaar om uitgezet te worden. Na een behandeling van een aantal maanden zijn de dieren afgelopen dinsdag 15 juni succesvol teruggezet in hun natuurlijke leefomgeving.

Het Opvangcentrum in Dolfinarium Harderwijk is gespecialiseerd in de opvang en verpleging van gestrande tandwalvissen. De bruinvis is de kleinste soort tandwalvis die in de Noordzee leeft en is nauw verwant aan de dolfijnen. Tandwalvisachtigen die op de Nederlandse kust stranden, meestal bruinvissen, worden in Harderwijk verzorgd tot ze genezen zijn. Daarna worden ze voorbereid op de terugkeer in de natuur.

bronvermelding: dolfinarium Harderwijk