5 grijze zeehonden vrijgelaten in Renesse

Renesse, 24 apr 2004 – Vanmiddag 24 april 2004 omstreeks 13.00 uur werden voor de eerste keer 5 grijze zeehonden vrijgelaten in de Zuidwest Delta. De jonge herstelde grijze zeehonden zijn allen gevonden in de Zuidwest Delta.
Op Renesse, nabij de overgang Watergat en bij het strandpaviljoen de Zwaluw van Jan de Korte werden de 5 grijze zeehonden losgelaten. Onder grote belangstelling mochten zij weer naar zee terug. Op de zandplaat voor het Watergat lagen 23 andere zeehonden te wachten op hun 5 soortgenoten.

Het was de eerste keer dat er grijze zeehonden werden losgelaten – het was de eerste keer in Zeeland – dat ze aan de buitenzijde werden losgelaten. Sedert een klein jaar zit er grote groep grijze zeehonden. Deze 5 zeehonden werden gevonden eind december en januari. Ze werden hier allen gevonden.

Ylia – Oostkapelle; Snoef – Ouddorp; Ria – Brouwersdam; Fleur – Domburg en Indy – Oostvoorne. Indy was de jongste van allemaal. Zij was toen zij gevonden werd nog helemaal wit – zie ook de nieuwsposting over en jonge, grijze zeehond in Oostvoorne.

 Fotoverslag