Zeehonden aan de Zimmermangeul

Bath-Rilland, 22 apr 2004 – Tussen Bath en Waarde, bevinden zich in de Westerschelde de Platen van Valkenisse met de Zimmermanngeul; een gekende verblijfplaats van een groepje zeehonden.


Onder een straalblauwe hemel had ondergetekende, Frank Wagemans, een prima zicht op de zeehonden die op een zandbank aan de rand van de Zimmermangeul lagen te zonnen.

In totaal werden er 12 dieren geteld. Er liggen ook enkele lichtere, kleinere dieren bij. “De lichtere dieren 1e jaars. Ze gaan voor de eerste keer verharen. Deze dieren drogen licht op en gaan langzamer hand verharen en dan krijgen ze een donkerder vacht“, aldus Jaap van der Hiele.

Update 22 april 2004: Jaap van der Hiele hoorde toevallig een collega die milieu surveillance had gevlogen en die dezelfde groep had zien liggen. Het betroffen geen 12 zeehonden maar 14 zeehonden. De twee lichte had hij ook opgemerkt.

Fotoverslag