Witsnuitdolfijnen voor Goeree

Goeree, 22 apr 2004 – Van een groep Belgische Noordzeeduikers kregen we heel wat foto’s van een 10-tal witsnuitdolfijnen.
Wij zijn Belgische Noordzeeduikers. Op donderdag 22 april 2004, ter hoogte van Goeree (Maas Approach), troffen we tijdens het wachten op de kentering van het getij een groep van ongeveer 10 dolfijnen aan. Ze maten ongeveer 2 meter.

Onze dag kon uiteraard niet meer kapot. Desondanks de zichtbaarheid onderwater slecht was (bloei), werd het voor ons een onvergetelijke dag. Ikzelf – Eddy Deboeck – duik al lang op de Noorzee maar dit had ik nog niet gezien.

De groep bleef ongeveer dertig minuten rond de boot hangen. Dat het over Dolfijnen ging en niet over bruinvissen hadden we reeds vermoed daar bruinvissen niet tuimelen en eerder een stompe snuit hebben.

>> Fotoverslag