Gewone zeehonden teruggezet

Neeltje jans, 10 mrt 2004 – Op woensdag, 10 maart 2004 zijn weer twee gewone zeehonden uitgezet op het voormalige werkeiland Neeltje Jans in de Oosterschelde.

Door hun adoptanten werden de beide zeehonden teruggezet in het koude Oosterschelde water. Nadat de beide zeehonden het zoute water hadden geproefd bleven zij nog geruime tijd bij de plaats van uitzetting rond zwemmen.
Het was alweer 4e keer dit seizoen dat er jonge gewone zeehonden werden teruggezet in de Zeeuwse wateren. Deze zeehonden waren afgelopen seizoen allemaal gevonden aan de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust (beneden de rivieren)

Er zijn de afgelopen periode dan ook 8 gewone zeehonden teruggeplaatst in het natuurreservaat de Oosterschelde. Alle zeehonden zijn na een revalidatie periode in het Groningse Pieterburen, waar de zeehondencrèche is gevestigd en zorg draagt voor de revalidatie van zieke en verzwakte zeehonden weer terug en vrij in het gebied waar ze thuishoren. Dat is de zee. ! Onze hartelijk dank gaat dan weer uit naar al die mensen die er voor hebben gezorgd dat deze zeehonden weer een tweede kans hebben gekregen. Bedankt namens de zeehondencrèche en de EHBZ.

Foto-verslag