Jonge grijze zeehond op strand van Oostvoorne

Oostvoorne, 1 feb 2004 – Op zondagmorgen 1 februari 2004 ontdekte een wandelaar in de buurt van de Oostvoornse duinen een jonge grijze zeehond. De zeehond had nog een witte vacht. De zeehond was goed rond en keek goed uit haar ogen. De vinder, John Silvius, nam contact op met de Zeehondencrèche.
Die schakelde op haar beurt Jaap van der Hiele van het EHBZ-team Zeeland in. Besloten werd om de jonge zeehond zo snel mogelijk naar Pieterburen te brengen.
Na een korte wachttijd kon de jonge zeehond van het strand gehaald worden met een 4 X 4 voertuig. Op het strand werd ook direct eerste hulp geboden, bestaande uit het toedienen van O.R.S.

Nadat de zeehond was verzorgd en in de reismand was gedaan ging de reis beginnen naar Pieterburen.
De mensen van Pieterburen waren al gaan rijden toen de melding was binnengekomen bij de V.P.G.O.
De Dierenambulance Oostvoorne-Putten ging op weg, terwijl een auto van de crèche naar het zuiden reed.
De overdracht vond plaats bij AC-restaurant Meerkerk, en een paar uur later arriveerde “Indy” – zoals de huiler inmiddels genoemd was – in Pieterburen.

Ze had bij binnenkomst een gewicht van 29,4 kilo, ze was een vrouwtje en haar vacht was nog volledig wit. Behalve een klein wondje bij de bek was haar conditie redelijk. Ze ligt nu in buitenquarantaine en krijgt vispap. Zodra ze voor zichzelf kan zorgen en voldoende is aangesterkt zal ze op een veilige plek worden uitgezet.

De overdracht vond plaats bij AC-restaurant Meerkerk, en een paar uur later arriveerde “Indy” – zoals de huiler inmiddels genoemd was – in Pieterburen. Ze had bij binnenkomst een gewicht van 29,4 kilo, ze was een vrouwtje en haar vacht was nog volledig wit. Behalve een klein wondje bij de bek was haar conditie redelijk. Ze ligt nu in buitenquarantaine en krijgt vispap. Zodra ze voor zichzelf kan zorgen en voldoende is aangesterkt zal ze op een veilige plek worden uitgezet.

Foto-verslag