Aaibare dolfijn in Antwerpse haven

ANTWERPEN, 13 december 2002 – Sinds vorige week donderdag zwemt er in de Antwerpse haven een dolfijn rond. De mannelijke tuimelaar moet via de sluizen in de havendokken zijn geraakt. De scheepvaartpolitie ondernam al verscheidene pogingen om het dier weer de Schelde op te krijgen, maar voorlopig zonder resultaat. Merkwaardig is dat de dolfijn bijzonder tam is en zich zelfs laat aaien.

Het vermoeden is dat het dier al verscheidene jaren ronddoolt en dat het afkomstig is van een dolfinarium in voormalig Joegoslavië. Tijdens de burgeroorlog zou deze Flipper noodgedwongen in vrijheid zijn gesteld.

Het gaat overigens om een andere dolfijn dan het exemplaar sinds enkele maanden regelmatig in de Westerschelde bij Hansweert wordt gezien. Deze dolfijn, die enkele weken geleden nog werd gesignaleerd, is geen tuimelaar.