Zeehond 57 bij Zandvoort

20160826--zandvoort--zeehond-57

Zandvoort, 26 augustus 2016 – Voor een dagje strand kiest ook ‘Zeehond 57’ natuurlijk Zandvoort aan Zee uit. Vandaag is ze weer gezellig aanwezig en heeft een mooi plekje aan de waterlijn uitgezocht. De Zandvoortse Reddingsbrigade zorgde voor een ruime afrastering om al te nieuwsgierige mensen op afstand te houden.

Lees verder

Bruinvis Dishoek

auto-jaap

Dishoek, 26 augustus 2106 – Melding voor Zeezoogdierenhulp Zuidwest van een dode bruinvis op het strand van Ouddorp halverwege tussen De Zeebries en De Boomerang. Het ging overduidelijk om een vers slachtoffer van een grijze zeehond.

Lees verder

Zeehond Bredene

Bredene_Beach_R01

Bredene, 24 augustus 2016 – Van Dirk Reunbrouck kregen we de melding van een grote zeehond (zeker 1,5 m) ter hoogte van de kop van het strandhoofd voor de Twins te Bredene. Dirk zag het dier gistermorgen en deze morgen – tssn 09.05 en 09.20 uur.

Lees verder

Uitgebreid programma voor Lenie in Iran

lenie-in-Iran

De eerste week van het door de WWAR ondersteunde bezoek van Lenie ’t Hart was gevuld met activiteiten. Zo gaf ze een lezing voor biologiestudenten aan de Universiteit van Teheran, bezocht ze in Rasht een strand-festival waar door de enthousiaste en betrokken lokale bevolking tientallen zandsculpturen werden gemaakt en reisde…

Lees verder

Zeehond met plasticsnoer in De Panne

20160821--de-panne--gewone-zeehond-02

De Panne, 21 augustus 2016 – De mensen van de strandreddingsdienst in De Panne wisten een jonge zeehond met een plastic snoer rond zijn nek te vangen. Nadat de mensen van Sealife Blankenberge het dier ter plaatse van zijn plastic snoer konden bevrijden, bleek het dier in goede conditie en…

Lees verder

Jonge zeehond Neeltje Jans

20160820--neeltje-jans--gewone-zeehond-001

Neeltje Jans, 21 augustus 2016 – Albert Dijkstra van de strandwacht Vlissingen kreeg melding van een jonge zeehond op Neeltje Jans. Ter plaatste ging het om een jong dier met longwormen. na toediening van de eerste zorgen ging zij op transport naar de zeehondenopvang ASeal in Stellendam.

Lees verder